Wat zijn de beste pre-workouts?

Wat zijn de beste pre-workouts?

Als je graag je energie een boost wilt geven omdat je tijdens een training of wedstrijd optimaal wilt presteren, doe je er goed aan om een pre-workout te nemen. Een pre-workout komt veel voor in poedervorm, waarbij je het kan mengen met water. De ingrediënten die in een dergelijke pre-workout zitten, zorgen voor een energieboost. Precies wat je nodig hebt om optimaal te presteren!

Hoe werkt een pre-workout?

In een pre-workout zitten verschillende ingrediënten, denk hierbij aan verschillende soorten vitaminen, creatine en cafeïne. Allemaal ingrediënten die prestatie bevorderend werken. Cafeïne bijvoorbeeld zorgt voor een verhoogde alertheid en een betere concentratie. Ideaal als je een sporter bent die bijvoorbeeld aan sprintwedstrijden doet. Op die momenten gaat het erom dat je zo snel mogelijk reageert op het startschot en tijdens de race jezelf zo goed mogelijk concentreert op je techniek. Een pre-workout zou in zo’n geval prima werken. Doe je aan gewichtheffen? Dan is een pre-workout ook absoluut aan te raden. Je kunt namelijk tijdens een training of wedstrijd dan rekenen op een energieboost als het echt gebeuren moet. Gewichtheffen is een explosieve sport waarbij je in die paar seconden dat het moet gebeuren, best wel wat extra energie kunt gebruiken. Pre-workouts zijn hiervoor ideaal. De perfecte manier om het maximale eruit te halen. Perfect toch?

Welke pre-workout past bij jou?

Het is belangrijk om je pre-workout tijdig in te nemen om hier het hoogste rendement uit te halen. Het duurt namelijk ongeveer een half uur voordat het is ingewerkt en hier dien je dus wel rekening mee te houden. Heb je deze tijdig ingenomen, dan kun je gegarandeerd rekenen op meer scherpte, meer rendement uit je spieren en meer uithoudingsvermogen. Welke pre-workout het beste bij jou past, hangt van jouw persoonlijke kenmerken af en de sport die je beoefent. Als je wilt gaan voor hoogwaardige ingrediënten in je pre-workout, kun je bijvoorbeeld kiezen voor ABE pre workout. Hierin zitten geen overbodige vulstoffen zoals suikers, bovendien smaakt deze pre-workout ook nog eens heerlijk. Je kunt ook gaan voor C4 Pre Workout, deze is ideaal voor bodybuilders die explosieve krachtsinspanningen doen en juist op die momenten wel wat extra energie kunnen gebruiken.