Bellen in het buitenland? Hier moet je rekening mee houden!

Bellen in het buitenland? Hier moet je rekening mee houden!

Als je naar het buitenland reist, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat bellen. Ten eerste, zorg ervoor dat je de kosten van het bellen vanuit het land van bestemming controleert voordat je gaat bellen. Je kunt ook overwegen een lokale simkaart te kopen, zodat je tegen een fractie van de kosten kunt bellen. Zorg er ten slotte voor dat je vertrouwd raakt met de lokale kiescode en hoe je met je telefoon kunt bellen. Met deze tips in gedachten kun je in contact blijven met vrienden en familie terwijl je geniet van je reis!

Bellen op vakantie

Nu de technologie steeds geavanceerder wordt, is het gemakkelijker dan ooit om contact te houden met geliefden die in het buitenland wonen. Je kunt nu naar bijna elk land ter wereld bellen voor een fractie van de kosten die je zou betalen voor een traditioneel telefoongesprek.

Er zijn een aantal verschillende manieren om naar het buitenland te bellen, maar de twee populairste zijn via Skype en WhatsApp. Skype is een gratis app die je kunt downloaden op je smartphone of computer, en waarmee je overal ter wereld spraak- en videogesprekken kunt voeren met andere Skype-gebruikers. WhatsApp is ook gratis te downloaden, en je kunt er tekstberichten, foto's en video's mee versturen naar andere WhatsApp-gebruikers overal ter wereld.

Als je geen app wilt gebruiken, zijn er ook een aantal websites waarmee je goedkoop internationaal kunt bellen. Een van de beste heet TalkToWorld.com. Met TalkToWorld.com kun je vaste en mobiele telefoons in meer dan 200 landen bellen voor slechts 2 cent per minuut. Je kunt TalkToWorld.com ook gebruiken om gratis tekstberichten te versturen en videogesprekken te voeren. Hoe je ook kiest om in contact te blijven met je dierbaren in het buitenland, het is belangrijk om te onthouden dat communicatie de sleutel is. Door in contact te blijven kun je ervoor zorgen dat degenen die het meest voor je betekenen zich nooit te ver weg voelen.

Hier moet je rekening mee houden

Ben je op vakantie in Italië en wil je je familie bellen? Dat kan, maar er zijn een paar dingen om rekening mee te houden. Als je naar iemand in het buitenland belt, moet je met een paar dingen rekening houden. Het eerste zijn de kosten van het gesprek. Afhankelijk van waar je naartoe belt, kan dat behoorlijk duur zijn. Je moet er ook voor zorgen dat je het juiste formaat telefoonnummer gebruikt. In de VS kies je bijvoorbeeld 011, gevolgd door de landcode en het telefoonnummer. In het Verenigd Koninkrijk kies je 00 gevolgd door de landcode en het telefoonnummer 

Iets anders waar je rekening mee moet houden is het tijdsverschil tussen jouw locatie en het land dat je belt. Als het in het andere land nacht is, slapen ze misschien en kunnen ze je oproep niet beantwoorden. Je moet ook rekening houden met de taalbarrière. Als je de taal van het land dat je belt niet goed beheerst, kan het moeilijk zijn om te communiceren met de persoon die je probeert te bereiken. Ondanks deze obstakels kan een telefoontje naar een geliefde of vriend die in een vreemd land woont toch een lonende ervaring zijn. Door rekening te houden met de hierboven genoemde factoren kun je ervoor zorgen dat je gesprek zo soepel mogelijk verloopt.