Wat kun je doen tegen insecten en vliegjes in huis?

Wat kun je doen tegen insecten en vliegjes in huis?

Insecten en vliegjes in huis zijn meestal erg vervelend. Zeker in de zomermaanden kunnen insecten voor veel overlast zorgen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je insecten in huis kunt voorkomen en hoe je ze weer kunt verwijderen. Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Ongedierte in Nederland

Er zijn verschillende diertjes in Nederland die je in huis kunt vinden. Zo heb je bijen, lieveheersbeestjes en vlinders, maar hier heb je natuurlijk niet zo snel last van hebben. Insecten in huis zijn meestal onschuldig, maar sommige kunnen wel bijten of steken. Ook kunnen insecten in huis veel overlast veroorzaken. Heb je een nest van wespen of andere gevaarlijkere beestjes in huis? Of heb je een grote hoeveelheid spinnen, mieren of andere dieren die je niet zelf kunt verwijderen? Dan is het slim om hulp in te schakelen van ongediertebestrijding.

Insecten en vliegjes in huis

Niet alle diertjes vormen direct een probleem. Er zijn ook insecten en vliegen die gewoonweg vervelend zijn. Denk aan bromvliegen, fruitvliegjes, muggen en spinnen. Ook motten kunnen erg vervelend zijn. Wil je deze diertjes voorkomen in huis? Dan kun je dit doen op verschillende manieren. Bepaalde dieren zijn aangetrokken tot een bepaalde geur, licht, warmte of viezigheid. Motten komen bijvoorbeeld af op licht, terwijl muggen weer de warmte opzoeken. Fruitvliegjes verschijnen op plekken met rottend voedsel, afval en etensresten. Probeer hier rekening mee te houden om diertjes in huis te voorkomen.

Voorkomen en bestrijden

Er zijn ook andere manieren waarop je insecten en vliegjes buiten kunt houden. Zo kun je een hor of rolgordijn laten plaatsen bij ramen en deuren. Veel beestjes kunnen hier niet of minder makkelijk doorheen. Je kunt ook een speciaal vliegenraam plaatsen, of een vliegendeur. Andere manieren om insecten buiten te houden zijn insectengaas of een insectennet. Zijn de beestjes al in huis? Dan heb je hiervoor ook veel oplossingen. Voor vliegen en fruitvliegjes heb je speciale vallen. Tegenwoordig heb je ook speciale lampen die insecten aantrekken en verwijderen. Je kunt ook insecticide gebruiken, maar dit is niet altijd veilig.

Heb jij last van diertjes in je woning en lukt het niet om deze te verwijderen? Schakel dan de hulp in van professionals.