Wat is SEO en waarom heb je het nodig voor je website?

Wat is SEO en waarom heb je het nodig voor je website?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, is het vindbaar maken van een website in een zoekmachine zoals Google. In Nederland gebruiken de meeste mensen Google als zoekmachine voor een zoekopdracht op het internet. Maar waarom is SEO zo belangrijk voor websites en waarom heb je het tegenwoordig nodig?

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van “search engine optimization”, in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Met SEO werk je aan de vindbaarheid van je website. Want een website die niet gevonden wordt door bezoekers heeft geen toegevoegde waarde. Denk maar eens een webshop die geen bezoekers heeft. Zonder bezoekers heb je ook geen aankopen. De vindbaarheid van je website is dus enorm belangrijk voor het succes van je website of webshop.

Waarom is SEO belangrijk?

Met SEO maak je de website vindbaar in Google door deze zo hoog mogelijk op de zoekresultatenpagina te laten zien. Bezoekers klikken namelijk vaak op de websites die in de top 5 van Google staan. Websites die lager staan ontvangen minder kliks dan de top 5 websites in de zoekresultaten. De positie van je website bepaalt het aantal kliks naar je website toe. SEO heeft veel voordelen ten opzichte van andere vormen van online marketing. De grootste voordelen zijn:

1. Hoge positie in Google levert meer bezoekers

Doordat je website in de top 5 resultaten van Google staat, ontvang je meer bezoekers op je website. Dit is belangrijk want bezoekers leveren conversies op. Denk hierbij aan aanmeldingen of aankopen. Hoe hoger je website dus in Google te vinden is, hoe meer bezoekers je website ontvangt.

Wil je dus meer uit je website halen? Dan heeft een ervaren SEO Specialist de ervaring en kennis om websites vindbaar te maken in Google. Hierdoor weet je zeker dat je website gevonden wordt in Google

2. SEO is gratis

SEO is gratis in tegenstelling tot betaald adverteren in Google. Betaald adverteren heet SEA en is duurder dan SEO. Zo moet je bij SEA betalen voor advertenties. Eigenlijk betaal je dan om hoger in de zoekmachine te komen. Bij SEO betaal je niet voor advertenties. Daarom is SEO gratis en beter voor groei.

SEO tips

Wil je beginnen met SEO of wil je meer weten hoe je het maximale uit SEO kan halen? Dan is er gelukkig veel te vinden online. Zo zijn er online marketingbureaus die veel informatie delen en zijn er natuurlijk ook online marketing nieuwssites. Op marketing nieuws websites lees je vaak interessante artikelen die ook nog eens toegankelijk worden geschreven.