Koop beddengoed online en geniet van een goede nachtrust.

Koop beddengoed online en geniet van een goede nachtrust.

Na een lange dag kijk je ernaar uit om eindelijk te ontspannen. Er is niet veel voor nodig: een matras, een knus kussen en een groot dekbed, een hoeslaken en natuurlijk gezellig beddengoed. Wij helpen u de juiste bedset voor elk seizoen te kiezen, de juiste maat te vinden en geven tips voor het onderhoud van beddengoed. Alles wat u moet weten over het kopen van beddengoed vindt u bij Online beddengoed kopen.

Welk beddengoed voor welk seizoen? Een materiële gids

In de zomer kan het snel te warm worden onder het dekbed, in de winter kan het niet behaaglijk genoeg zijn. Het materiaal van het beddengoed is cruciaal voor een aangename slaapervaring. Hieronder vindt u een overzicht van kussensloop en bedlinnen materialen voor de seizoenen. 

Welk beddengoed voor de zomer?

Zomers beddengoed in lichte kwaliteit hoeslakens omvat materialen zoals mako-satijn, seersucker, batist, perkal, single jersey of linnen of halflinnen.

Hoogwaardig satijnen beddengoed is gemaakt van langvezelig katoen dat gemerceriseerd en dus zachter is. Als alternatief is er Mako satijnen beddengoed, dat ook temperatuurregulerende eigenschappen heeft. 

Dit soort beddengoed is geweven of voorzien van verschillende spanningen, waardoor het er aantrekkelijk uitziet als zachte pannenkoek. In de ontstane openingen kan lucht circuleren. Dit weefsel is ook strijkvrij.

Flanellen beddengoed is gemaakt van bijzonder fijndradig katoen en zorgt zo voor een aangenaam gevoel op de huid.

Percale beddengoed bestaat uit een katoenen stof die geweven is in een fijne platbinding, die licht, luchtig en ademend is.

Single jersey beddengoed bestaat uit puur katoen en fijnmazige gebreide structuren. De speciale breitechniek maakt de stof elastisch, ademend, aaibaar en licht. De stof is ook niet strijkbaar.

Linnen/halflinnen beddengoed wordt gemaakt van de ecologisch waardevolle vlas- of linnenvezel, die wordt verkregen uit de stengels van de vlasplant. Linnen is bijzonder ademend en biedt een koel, fris gevoel. De hoge scheurweerstand maakt linnen slijtvast en slijtvast.

Welk beddengoed voor de winter?

Voor winters beddengoed wordt beddengoed van "geborsteld katoen", flanel, zachte badstof of winterse katoen gebruikt. Geborsteld beddengoed is bijzonder zacht en warm dankzij het licht ruwe weefsel. Iets minder hardnekkig, maar net zo warm, is fijn beverlinnen gemaakt van lichtere, dunnere garens.

Flanellen beddengoed is zacht, warm en ongelooflijk licht. Het materiaal heeft vocht absorberende eigenschappen. Zacht badstof beddengoed bestaat uit een katoenen stof die in lussen is geweven. Het ontstane volume in de stof transporteert vocht en voorkomt zweten onder het dikke dekbed.