Hoe maak jij jouw bedrijf duurzamer?

Hoe maak jij jouw bedrijf duurzamer?

Vandaag de dag wordt het steeds belangrijker om duurzaam en miliebewust bezig te zijn. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Het is namelijk een enorme USP als bedrijf om ‘duurzaam’ te zijn. Grote bedrijven adverteren hier ook mee. In dit artikelen vertellen wij hoe u kunt verduurzamen.

Duurzaam bedrijf

Bekijk wat er bij jou als bedrijf past. Wat voor een type bedrijf heb je en op welke manier kun jij meehelpen aan verduurzaaming? Dit verschilt enorm per bedrijf. Waar een vervoersbedrijf zich kan richten op elektrisch rijden, kan een administratiekantoor met een eigen kantoorpand bijvoorbeeld zonnepanelen kopen. Je kunt bekijken welke fysieke aanpassingen je kunt doen aan je bedrijf om direct duurzamer te zijn.

Naast de directe verduurzaming kun je ook kijken naar de samenwerkingen. Zijn je leveranciers bijvoorbeeld duurzaam? Of kun je kiezen voor een nieuwe samenwerking met een partij die bijvoorbeeld zijn producten veel duurzamer ontwikkeld of levert. Op deze manier draag je als bedrijf ook indirect bij aan een duurzame wereld.

Omdat er zo enorm veel voorbeelden zijn te vinden die wij in dit artikel niet allemaal kunnen opsommen zijn er op het internet enorm veel ‘groene video kanalen’ te vinden.

Milieubewuster als onderneming

Bijna ieder bedrijf gebruikt briefpapier. Dit zijn de algemene zaken die iedereen gebruikt waarvan je je altijd kunt verdiepen in de duurzaamheid ervan. Een ander onderdeel wat bijna iedereen voor zijn bedrijf nodig heeft is een computer of laptop voor de administratie. De laatste jaren is het enorm populair geworden om deze apparaten een tweede leven te geven. Ze noemen dit vaak refurbished of groene apparaten.

Veel bedrijven willen altijd werken met de nieuwste laptops. Dit is zeker niet voor iedereen nodig. Uiteraard zal een ICTer het liefst werken met de nieuwste en snelste laptop, maar voor een timmerman die enkel zijn administratie hoeft te doen kan dezelfde laptop na vijf jaar nog prima bruikbaar zijn.

Eigenlijk zijn er tientallen methodes om jouw bedrijf milieubewuster te kunnen maken. Je kunt dit doen met directe investeringen, je kunt gebruik maken van ‘duurzame samenwerkingen’ en je kunt bij aanschaf van nieuwe producten eerst kijken of je dit wellicht ook gebruikt zou kunnen bestellen. Op al deze manier kan jouw bedrijf mee helpen aan een duurzamere wereld.