Drie tips voor betere beveiliging op internet

Drie tips voor betere beveiliging op internet

Internet biedt ongekende mogelijkheden; je kunt er kleding bestellen, vakanties boeken en zelfs de liefde van je leven ontmoeten. Een prachtig medium waar je uren op kunt vertoeven zonder dat het verveelt. Helaas brengt het internet ook gevaren met zich mee, hackers proberen bijvoorbeeld wachtwoorden te kraken en hierdoor gegevens te stelen of bankrekeningen leeg te halen. Hackers doen dit bij bedrijven, maar het gebeurt ook steeds meer bij particulieren. Je moet dan ook zeer waakzaam zijn op internet als het gaat om verdachte mails of vreemde verzoeken. Natuurlijk wil je het liefste zo onbezorgd mogelijk op internet surfen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je wordt gehackt. Wij hebben 3 tips voor je waarmee dat mogelijk is!

Beveiliging op internet verbeteren door uit te loggen

Wen jezelf aan om altijd uit te loggen als je een website gebruikt. Denk hierbij aan het gebruik van Twitter, Facebook en Hotmail. Op het moment dat je de sessie afsluit, kan het bedrijf je namelijk niet meer volgen. Bijvoorbeeld als je jouw mobieltje gebruikt om te surfen, kunnen dergelijke bedrijven via jouw gps-positie zien waar je bent. Deze data zou weer kunnen worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Antivirusprogramma voor beveiliging op internet

Antivirusprogramma’s monitoren constant jouw omgeving. Onbetrouwbare mails worden er direct uitgefilterd en als je een website bezoekt die verdacht is, wordt hier een melding van gemaakt. Veel bedrijven die antivirusprogramma’s maken, beschikken over een database waarin verdachte afzenders en websites zijn opgeslagen. Zonder dat je het doorhebt, word je door deze programma’s op de achtergrond dus heel goed beveiligd. Het voordeel hiervan is dat je internetgebruik hierdoor veel veiliger wordt.

Zuinig met informatie voor betere beveiliging op internet

Veel websites vragen om je persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan je mobiele nummer, of je adresgegevens. Geef deze persoonlijke gegevens nooit zomaar weg, deze gegevens worden namelijk vaak gebruikt voor marketingdoeleinden, waar je helemaal niet op zit te wachten. Hoe minder vaak je gegevens verstrekt, hoe minder vaak je ongewenste advertenties en mails zult ontvangen. Het afgeven van je bankrekeningnummer is altijd zeer onverstandig. Hackers kunnen dit misbruiken om via een omweg geld van je rekening te halen. Geef alleen persoonlijke informatie als je honderd procent zeker weet dat het betrouwbaar is.