De voordelen van refurbished producten

De voordelen van refurbished producten

Om ons heen vinden er steeds meer ontwikkelingen plaats rondom de digitalisering. In het bedrijfsleven, het sociale leven, maar ook het studentenleven is het gebruik van apparatuur van steeds groter belang. De productie van deze apparaten is echter erg schadelijk voor het milieu. Hierom is het erg belangrijk om goed na te denken over de aankopen die je doet. Een goed begin begint natuurlijk bij jezelf. 

Gezien de huidige klimaatproblemen is het belangrijk om het milieu nauwelijks te beschadigen. Om de productie van de apparatuur te laten dalen, is de markt verrijkt met ‘refurbished apparaten’. De apparaten zijn tweede-, derde- of zelfs vierdehands, al is het apparaat tussen de eigenaren door gecontroleerd op eventuele beschadigingen in de fabriek. Een duurzame handeling. Toch hebben refurbished apparaten meer voordelen. Benieuwd? Lees snel verder.

Oud en nieuw

Zoals eerder benoemd, kunnen de apparaten voorheen al meerdere eigenaren hebben gehad. Hoe meer eigenaren het apparaat heeft gehad, hoe ouder het model. Doordat er zowel nieuwe als oude modellen en apparaten verkrijgbaar zijn, kun je voor iedere prijsklasse een apparaat vinden.

Veiliger dan tweedehands

Daarbij worden de apparaten, voordat ze bij een nieuwe eigenaar terecht komen, volledig gecontroleerd in de fabriek. Hierbij ontvangen de nieuwe eigenaars ook meestal garantie, waardoor het aanschaffen van een refurbished model minder risico met zich meebrengt dan een apparaat op Marktplaats.

Bedenktijd

Naast de garantie krijgen de kopers vaak ook de tijd om te bepalen of het product daadwerkelijk voldoet aan de wensen. Bij een bedenktijd van 30 dagen kunnen de nieuwe eigenaren rustig de tijd nemen om de keuze te maken en zullen ze, bij ontevredenheid, probleemloos hun geld terug ontvangen. Hiermee ben je gegarandeerd van een goedwerkende printer. De bedenktijd haalt misschien de twijfel weg over het product en of deze wel naar behoren werkt. Met de bedenktijd kan dit rustig worden uitgeprobeerd.

Geld besparen

Hoogstwaarschijnlijk is dit punt het grootste voordeel. Bij de aankoop van een refurbished model is het de moeite waard om deze prijs te vergelijken met een nieuw model. Het prijsverschil is enorm. Dit heeft uiteraard te maken met het verleden van het apparaat; het apparaat heeft immers meerder eigenaren gehad. Toch is het apparaat vervolgens volledig nagelopen op gebreken, waardoor de eigenaren vrijwel een identiek model ontvangen als het nieuwe model uit de fabrieken. Bijvoorbeeld bij een printer kopen, waarom zou je kiezen voor een nieuw apparaat, terwijl je ook honderden euro’s kan besparen op een refurbished, goedkope printer van dezelfde kwaliteit?