Welk tog  is het beste voor de zomerdekbed?

Welk tog  is het beste voor de zomerdekbed?

Welk tog  is het beste voor de zomerdekbed?

Een tog classificatie geeft aan hoeveel warmte een dekbed geeft - hoe lager het getal, hoe koeler het dekbed. He komt er op neer dat de tog de draaddichtheid weergeeft. Een lage tog is dus meer luchtdoorlatend.

Bij de meeste online winkels adviseren wij voor de zomer een dekbed van 4,5 tog of minder. Of u daarvoor kiest of voor een lager getal, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en hoe warm u en uw huis het hebben.

Als u echter niet de ruimte hebt om een extra dekbed op te bergen of als u op zoek bent naar een meer rendabele aankoop, is een dekbed van 10,5 tog een goede keuze voor het hele jaar.

Welke stof is het beste voor een zomerdekbed?

Er zijn een paar belangrijke stoffen en vullingen waaruit u kunt kiezen bij het kopen van een zomerdekbed. Hier leest u wat u voor elk van deze stoffen moet overwegen:

Donse dekbedden

Deze traditionele veren vulling staat bekend als warm, dus als u in de zomer wilt genieten van het luxe gevoel, moet u een lage tog kiezen.

Donzen dekbedden zijn ook bijzonder duurzaam, maar als u aan allergieën lijdt, zijn ze vaak niet hypoallergeen. Ze zijn zowel luchtdoorlatend als isolerend.

Microvezel dekbedden

Deze synthetische vulling kost meestal minder dan dons en hoewel veel van deze producten ontworpen zijn om het gevoel van veren te imiteren, zijn ze meestal hypoallergeen.

De vulling gaat niet zo lang mee als dons en kan na verloop van tijd zijn veerkracht verliezen, maar merken gebruiken steeds vaker gerecyclede plastic flessen om ze te maken, waardoor vezel dekbedden een groenere keuze zijn.

Andere natuurlijke vezels

Andere natuurlijke vezels, zoals katoen, wol, bamboe en zijde, zijn minder gangbaar, maar ze ademen meestal beter dan microvezels op plastic basis.

Veel dekbedden hebben een katoenen of katoenmix hoes, maar voor maximaal ademend vermogen en comfort zoekt u er een die ook gevuld is met de natuurlijke vezel. In tegenstelling tot dons zijn de meeste natuurlijke vezels geschikt voor mensen met een allergie. Stoffen als zijde, bamboe en wol hebben ook vochtafvoerende eigenschappen, wat ideaal is als u last heeft van nachtelijk zweten.