Voordelen van refurbished

Voordelen van refurbished

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van refurbished producten. Deze producten zijn namelijk goedkoper, duurzamer en kwalitatief als nieuw. Bovendien krijg je ook nog eens garantie op refurbished producten. Een fijne manier om milieubewust bezig te zijn terwijl je geld bespaart, bovendien kun je altijd rekenen op uitstekend functionerende producten. Heb jij ze al in huis?

Kwaliteit en garantie

De voordelen van een refurbished product kopen, vallen steeds meer consumenten op. Doordat je altijd kunt rekenen op een volledig nagekeken product, hoef je nooit bang te zijn dat je product niet functioneert. Alle onderdelen zijn gecontroleerd en eventueel vervangen, het product is uitvoerig getest en bovendien krijg je er ook nog eens garantie op. Kwaliteit en garantie zijn dus gewaarborgd. Als we kijken naar de staat van een refurbished product, koop je technisch gezien een nieuw product.

Goedkoop en duurzaam

Duurzame producten hebben vaak de schijn tegen als het gaat om de prijs. Een duurzaam product wordt namelijk vaak geassocieerd met een hogere prijs dan een vergelijkbaar, niet duurzaam product. In het geval van refurbished producten is dit absoluut niet het geval. Neem een refurbished mobiele telefoon of bijvoorbeeld een refurbished computer. Je kunt deze producten voordeliger kopen dan dat je een nieuw exemplaar aan zou schaffen. En bovendien bewijs je er het milieu een enorme dienst mee, want er hoeft voor jou in dit geval geen nieuw apparaat gefabriceerd te worden. Goedkoper en toch duurzamer, het is mogelijk met refurbished producten.

Personal computer wordt ook duurzaam

De eerste computer was de EINAC, een project van het Amerikaanse leger. Deze computer bestond uit een enorme kast ter grootte van een huiskamer. Bakbeesten waarvan je nauwelijks voor kon stellen dat deze ooit het formaat zouden krijgen van een speldenknopje. Na jaren van ontwikkeling kwam in 1974 de eerste personal computer op de markt, van het merk Altair. Daarna volgden de ontwikkelingen zich razendsnel op. Vaak worden oude computers weggegooid om plaats te maken van nieuwe. Dit kan ook anders, met refurbished computers. Hierbij worden computers uit elkaar gehaald, gerepareerd en getest. Om vervolgens weer te worden verkocht aan mensen die behoefte hebben aan een computer. Hiermee wordt de personal computer dus ook duurzaam.