Printen vanaf je smartphone? Zo doe je dat!

Printen vanaf je smartphone? Zo doe je dat!

Loop jij nog steeds heen en weer tussen je laptop en printer om een USB-kabel aan te sluiten voordat je kan afdrukken? Waarom print je niet mobiel? Het is tegenwoordig heel eenvoudig om te printen vanaf je smartphone, tablet of laptop. Of je nu thuis bent, op het werk, of zelfs onderweg, een wifi-verbinding volstaat om je printopdracht uit te voeren. Ideaal dus voor mensen die vaak telewerken of net vaak op de baan zijn! Lees hieronder hoe je best te werk gaat.

1. Kies de juiste printer

Om mobiel te kunnen printen, heb je een draadloze printer nodig die compatibel is met je smartphone, tablet of laptop. De meeste printers hebben tegenwoordig ingebouwde wifi of bluetooth waarmee je makkelijk verbinding kan maken met je mobiele apparaat. Vaak kan je ook gebruikmaken van een app om verbinding te maken met je printer. Niet zeker welke printer voor jou het meest geschikt is? De printerexperts van 123inkt.be helpen je graag op weg!

2. Verbind je printer met je smartphone

Om iets af te drukken vanaf je smartphone, moet je deze eerst met je printer verbinden. Dat kan via wifi, bluetooth of via een app. Ga eerst na welke methode ondersteund wordt door jouw printer, en zorg er daarna voor dat beide apparaten gekoppeld worden. Goed nieuws: je hoeft enkel de eerste keer connectie te maken, daarna gebeurt dit automatisch.

3. Print vanaf je smartphone

Zodra je printer verbonden is met je smartphone, kan je gaan printen. Open het document dat je wil afdrukken op je smartphone en kies de optie "Print". Je krijgt nu een lijst te zien met beschikbare printers. Selecteer de juiste printer en duid eventuele extra opties aan zoals het formaat of de kwaliteit van de afdruk.

Kwaliteit van mobiele prints

Maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van de afdrukken bij mobiel printen? In principe zijn prints via een smartphone even kwalitatief als prints via een desktop pc. De kwaliteit van je afdrukken is grotendeels afhankelijk van het type printer en de afdrukinstellingen die je invoert.

Een ander aspect dat de kwaliteit van de prints kan beïnvloeden, zijn de inktcartridges of toners die je gebruikt. Kwalitatieve inktpatronen of toners kopen is dus cruciaal. De kwaliteit van de cartridge of de toner bepaalt immers de kwaliteit van de afdrukken. Kiezen voor goedkopere cartridges of toners kan leiden tot prints van mindere kwaliteit en een kortere levensduur van je printer.

Mobiel printen is de toekomst

Kortom, mobiel printen is niet meer weg te denken uit ons digitale tijdperk. Het is een veelzijdige en handige oplossing, zowel op als naast het werk. Door aandacht te besteden aan de kwaliteit van je mobiele prints, print je hoogwaardige documenten of foto’s, waar en wanneer je maar wil. Ideaal toch?