Ontwikkelingen en trends in ERP software. Wat staat ons nog te wachten?

Ontwikkelingen en trends in ERP software. Wat staat ons nog te wachten?

Bedrijfsprocessen worden steeds verder gedigitaliseerd. Tegelijkertijd is er een groeiende vraag naar datagedreven besluitvorming. Om op deze ontwikkelingen en veranderingen in te spelen, is het essentieel dat ERP software continu verbetert en verder evolueert. Bent u benieuwd welke ontwikkelingen en trends momenteel het ERP landschap vormgeven? En wat ons zoal nog te wachten staat? In deze blog bespreken we enkele belangrijke ontwikkelingen en trends in ERP software. Lees daarom snel verder!

1. De populariteit van cloud based ERP neemt gestaag toe

Cloud based ERP wordt alsmaar populairder. Cloud based ERP wordt gehost in de cloud en is via het internet toegankelijk. Het is het tegenovergestelde van on-premise ERP systemen. Hierbij wordt de software namelijk lokaal op de servers van het bedrijf geïnstalleerd. De ERP software is dan ook alleen via die servers te benaderen. Cloud based ERP wordt als een service via het internet geleverd. Dit wordt ook wel Software-as-a-Service, oftewel SaaS, genoemd en biedt tal van voordelen. Denk aan lagere kosten, een zeer snelle implementatie, schaalbaarheid en een hogere flexibiliteit.

2. Mobiele ERP apps maken nóg flexibeler

Daar waar cloud based ERP al een hele stap vooruit is in locatie onafhankelijk werken, bieden mobiele ERP apps nóg meer flexibiliteit. Zeker in een tijd waarin meer werknemers op afstand of onderweg werken, is het belangrijk dat ERP systemen mobielvriendelijk zijn. Door de ontwikkeling van mobiele ERP apps hebben medewerkers overal toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie. Zo neemt de productiviteit nog verder toe.

3. IoT-integratie, AI en Machine Learning

Integratie met Internet of Things (IoT) apparaten, artificial intelligence (AI) en Machine Learning, zijn belangrijke ontwikkelingen binnen het ERP landschap. Door realtime data te verzamelen en te analyseren, zijn bedrijven beter in staat om beslissingen te nemen aan de hand van recente informatie en kunnen processen verder geoptimaliseerd worden. Het automatiseren van de data-analyse leidt bovendien tot een verbeterde efficiëntie, een grotere nauwkeurigheid en lagere kosten.

4. Toekomstige ERP systemen kunnen bijdragen aan duurzame bedrijfsvoering

Met een verhoogde aandacht voor het milieu, duurzaamheid en de toekomst van onze aarde, worden bedrijven zich steeds bewuster van hun ecologische voetafdruk en de impact hiervan op het milieu. Duurzaamheid is een centraal thema. Toekomstige ERP systemen kunnen milieuprestaties in beeld brengen en zo inzicht geven op welke vlakken verbetering mogelijk is. Bent u benieuwd wat ERP software voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van TCOG. Zij vertellen u graag wat de mogelijkheden en voordelen zijn.