5 redenen waarom uitbesteden van linkbuilding verstandig is

5 redenen waarom uitbesteden van linkbuilding verstandig is

Linkbuilding is een effectieve manier om websites hoger in Google te laten ranken. Linkbuilding is het verkrijgen van links op websites die relevant zijn voor jouw site. Je zou denken dat dit een eenvoudig klusje is, waarbij je in korte tijd gewoon even heel veel externe links plaatst. Toch is dit absoluut niet het geval; linkbuilding is iets waar je verstand van moet hebben en dat je het beste over kunt laten aan een professional. Uitbesteden is dan ook een verstandige keuze. Wat de belangrijkste redenen zijn waarom je dit zou doen? Hieronder lees je ze!

Flexibiliteit en continuïteit

Linkbuilding uitbesteden betekent dat je zelf bepaalt hoeveel je aan linkbuilding uit wilt geven. Door het uit te besteden hoef je hiervoor geen vaste mensen in dienst te nemen. Ideaal, als je besluit om een periode wat meer aan linkbuilding te gaan doen. Bijvoorbeeld omdat je een nieuw product gaat lanceren en hier extra aandacht voor wilt genereren. Is dit achter de rug, dan ga je gewoon weer terug naar je oude niveau qua linkbuilding. Zonder dat je bang hoeft te zijn voor blijvende vaste kosten. Door het uit te besteden, weet je zeker dat je linkbuilding altijd doorloopt. Ook als je op vakantie bent, ook als je hele bedrijf om wat voor reden dan ook platligt. Ideaal toch?

Bespaar kosten

Een vast iemand in dienst nemen, kost veel geld. Je betaalt niet alleen het brutosalaris, denk ook maar eens aan de kosten voor pensioenopbouw en een auto van de zaak. Als je linkbuilding uitbesteed, weet je vooraf waar je aan toe bent. Ook het risico dat een werknemer uitvalt door ziekte, heb je niet als je het uitbesteed. Nadeel van werk uitbesteden is natuurlijk wel, dat als je even iets ‘snel geregeld’ wilt hebben, dat je vaak wel even geduld moet hebben.

Kwaliteit en corebusiness

Kiezen voor een professional is per definitie kiezen voor kwaliteit. Iemand die zich puur bezighoudt met linkbuilding weet precies wat er speelt en wat voor jou de beste strategie is op linkbuilding gebied. Dit maakt uitbesteden ook nog eens een prima investering. Ben jij iemand die niet zoveel heet met internet en websites? Besteed linkbuilding dan zeker uit, kun je jezelf volledig richten op je corebusiness. Heerlijk toch?